Onsdagen den 25 mars 2020 godkände vi i samhällsbyggnadsnämnden huvudritningarna för Solf skola. Nu finns intresseanmälan på Hilma för hugade entreprenörer att meddela intresse. Intresseanmälan ska in senast 17.4.2020, sedan blir det selektiv upphandling bland de intresserade entreprenörerna och så ska vi hoppas vi får in lämpliga anbud, så att byggstarten kan ske juni 2020. Nu i Coronatider kunde man till och med tänka sig att börja tidigare, eftersom det knappast kommer att försiggå någon verksamhet i skolan före sommarlovet.

Enligt plan ska byggstarten ske i juni 2020 och byggnaden ska kunna tas i bruk i augusti 2021. Insidan av byggnaden ska bli klar redan i maj 2021, men de yttre områdena färdigställs först under sommaren och tas emot innan skolstart.

Enligt uppgjord kostnadskalkyl beräknas projektet kosta 2 000 000 euro inklusive planeringskostnader, vilket håller sig inom beviljat budgetanslag på 2 050 000 euro.

Tillbyggnaden är planerad mot söder om den befintliga skolan. Byggnadskroppens utformning och fasadmaterial har valts så att byggnaden ska passa in i omgivningen och fungera tillsammans med befintlig byggnad. Byggnaden, som är 944 m² stor, innefattar 4 klassrum, 2 grupprum, utrymme för specialundervisning för skolans behov samt en förskola för 2 grupper. Förskolan får även ett utrymme för specialundervisning. Byggnaden innehåller också ett nytt ventilationsmaskinsutrymme som betjänar tillbyggnaden.

En ny avlämningsyta för förskolans behov planeras väster om byggnaden intill Solf fria missionsförsamlings byggnad. En del av fotbollsplanen att ändras till lekområde för skolan, eftersom tillbyggnaden placeras på nuvarande lekområde. En ny placering av fotbollsplanen finns med i investeringsprogrammet för år 2022, men vi hoppas att det går att tidigarelägga.

Vi ska hoppas att det är gynnsamma tider för en entreprenad av denna dimension. Det här kunde vara ett lämpligt objekt för ett medelstort byggföretag i Korsholmsnejden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s