DEN 1 JANUARI 2023 får vi ett nytt Österbotten – ett Österbotten som på bästa möjliga sätt ska ta hand om och sköta våra yngsta och äldsta och även där emellan när vi blir sjuka och behöver omvårdnad. Vårt nya välfärdsområde ska innebära god och högklassig vård på det egna modersmålet.

Välfärdsområdet ska även ta ansvar för sin ekonomiska verksamhet. Nya, smartare och effektivare lösningar för våra invånare är nödvändiga. En viktig uppgift kommer att vara att utveckla ett patientdatasystem för hela landskapet. Ett system som möjliggör hinderlös kommunikation mellan vårdinstanser på olika stadier i regionen, men även mellan vårdinstanser runt om i landet. Ett system som bygger på inhemsk specialkunskap och som byggs för och av användarna.

Servicen ska finnas nära. Vi har en välfungerande hälso- och socialvård i Korsholm. I det nya välfärdsområdet ska korsholmarna fortsättningsvis få lättillgängliga hälso- och sjukvårdstjänster på nära håll.

Våra social- och äldreboenden är trygga levnadsmiljöer för många av våra sköraste medborgare. Deras fortsättning bör garanteras. Jag vill vara med och jobba för ett Österbotten där alla trivs tillsammans; ung som gammal, stor som liten, sida vid sida.

Vårt Österbotten behöver mer kärlek, respekt och rock’n’roll. Omsorg om vår nästa, respekt och förståelse för varandra och en guldkant på tillvaron gör att vi lever längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s