Måndag 16.8.2021 hölls nya mandatperiodens första fullmäktigemöte i Korsholm och i och med detta även mitt första möte som gruppordförande för Finlands största fullmäktigegrupp (Sfp i Korsholm 34 mandat).

Sfp:s gruppordförande Kenth Nedergård.
Bild från Malax-Tv:s utsändning från fullmäktigemötet i Korsholm 16.8.2021.

Mötet gick smidigt med alla personval, nästan som på Strömsö, och de små överraskningarna som kom reddes ut på ett smidigt sätt. Dagens möte blev endast två timmar, men det beror på att vi gjort ett stort förarbete i lokalavdelningarna, kommunorganisationen och i förhandlingarna med de övriga partierna under sommaren som gått. Igår kväll spenderade Sfp-gruppen hela kvällen på att få en fungerande lista och de sista bitarna föll på plats idag. Förarbetet lönade sig.

Några större sympatier från MSK:s sida tycks vi nog dock inte få trots att vi enhälligt och utan diskussion godkände en tredje viceordförande enligt deras önskemål. MSK och Sannfinländarna fick de platser deras mandat räcker till och lite till. Sfp sträckte ut en hand till våra små partier i kommunen (KD och Sdp) och hjälpte dem att få ordinarie platser i utskott och nämnder. Och nu jobbar vi vidare med att se framåt och tillsammans utveckla Korsholm i rätt riktning.

Själv blev jag vald till uppdraget som ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, vilket innebär att jag även får en ordinarie kommunstyrelseplats. De politiska arbetsuppgifterna ”fördubblas” och jag ser fram emot många intressanta ärenden att behandla under de kommande åren.

Arbetsuppgifterna fortsätter dock. Nu ska styrelse och utskott välja sektioner på sina första möten och där måste vi också se till att vi får rätt personer valda och att sammansättningarna är lagliga.

Nyvalde fullmäktigeordförande i Korsholm Christoffer Ingo (Sfp).
Bild från Malax-Tv:s utsändning från fullmäktigemötet i Korsholm 16.8.2021.

Speciella gratulationer vill jag rikta till nyvalda fullmäktigeordförande Christoffer Ingo och styrelseordförande Carola Lithén, som får axla de tyngsta posterna i kommunen.
Men alla nyvalda förtroendevalda får också en lyckönskning med hopp om ork och intresse att frivilligt jobba för att utveckla Korsholm de närmaste åren!

Nyvalda styrelseordförande Carola Lithén (Sfp).
Bild från Malax-Tv:s utsändning från fullmäktigemötet i Korsholm 16.8.2021.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s